Do početka srpnja i špice turističke sezone bit će završeni radovi na uređenju komunalne luke  Mala Jaruga u Skradinu. Uređenje je počelo krajem prošle godine, a završetkom radova domicilno stanovništvo dobit će 40 komunalnih vezova za svoje brodice, kaže Jadranka Fržop, ravnateljica županijske Lučke uprave.

– Realizacijom tog kapitalnog infrastrukturnog projekta Grada Skradina, bit će izgrađena obala u dužini 130 metara i uređeni vezovi za siguran privez manjih plovila lokalnog stanovništva. Novac, oko 663 tisuće eura osigurali smo iz vlastitih sredstava te Šibensko-kninske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – rekla je Jadranka Fržop. Podmorski su radovi dovršeni, a ostaje još rekonstrukcija električne mreže i postavljanje trafostanice jer se povećala potreba za snagom.

Fržop ističe da je izdana i uporabna dozvola za trajektno pristanište na Kapriju. Tamo će sad moći pristati i trajekti s većim gazom i boljim maritimnim sposobnostima što će zasigurno utjecati na veću kvalitetu linijskog prijevoza na brodskim linijama od Šibenik preko Zlarina, Obonjana, Kaprija do Žirja. Završena je i prva faza dogradnje postojeće luke otvorene za javni promet u Prvić Šepurini, a Lučka uprava čeka i uporabnu dozvolu za luku Bilice gdje je za sad izgrađen pristanišni gat za javni promet s platoom u uvali Stubalj.

– Uvođenjem reda u luke Jezera, Murter i Bilice ostvarili smo 500 komunalnih vezova za brodice domicilnog stanovništva, što će u konačnici rezultatirati ugovorima o korištenju tih vezova – ističe ravnateljica Lukče uprave Šibensko-kninske županije.