Završen je projekt uređenja dijela obale u Rogoznici – obuhvat 3 sufinanciran od strane Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Općine Rogoznica.

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice Dana Općine Rogoznica danas je otvoren i novouređeni dio obale u Rogoznici – obuhvat 3.
Projektom je obuhvaćeno uređenje novog obalnog zida, čime se zaokružila rekonstrukcija obale u Rogoznici, te je dodatno uređen komunalni dio luke u kojem su vezovi grupirani prema namjeni plovila za unutarnji promet Rogoznica.

Novouređeni dio obale u Rogoznici su svečano otvorili državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, načelnica Općine Rogoznica, Anita Živković i ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Jadranka Fržop, dok su na prigodnoj svečanosti prisustvovali župan Šibensko-kninske županije, dr.sc. Marko Jelić, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i gospodin Ivica Ledenko, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

U sklopu projekta na zapadnom dijelu do mosta koji se nastavlja na dio obale za obavljanje javnog pomorskog prometa (operativni dio luke), izgrađen je komunalni dio luke. Na spomenutoj poziciji realizirano je 150 m novog obalnog zida.

Izvođenje radova na uređenju dijela obale u Rogoznici obavila je zajednice ponuditelja HIDRORADOVI SAGENA obrt za hidroradove i usluge, Šibenik i Graditelj svratišta d.o.o., Zagreb dok je nadzor obavila tvrtka Građevinski projekt d.o.o. iz Šibenika

Rezime kontinuiranog ulaganja uređenja dijela obale u Rogoznici u kojem su financijski sudjelovali Lučka uprava Šibensko-kninske županije, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Općina Rogoznica, financijski bismo mogli izraziti kao investiciju vrijednosti i više od 2,3 milijuna eura. Osim što je Općina Rogoznica dobila reprezentativni uređeni lučki i zaobalni dio obale, odnosno uređenu cestu, zelenu i pješačku površinu, svi su radovi izvedeni i završeni prema planu do početka turističke sezone.

« od 2 »