U četvrtak, 21. travnja 2022. godine s početkom u 11.00 sati, u komunalnoj lučici Vrnaža u Šibeniku predstavljena je oprema za pomoć u prevenciji, detekciji, intervenciji, sanaciji i nadzoru u slučaju iznenadnog onečišćenja mora. Prezentacija opreme održana je u okviru provedbe projekta PEPSEA, punog naziva Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from pollution (Povećanje stupnja zaštite zatvorenih dijelova mora od onečišćenja).

U okviru projekta nabavljeni su skimeri, agregati, razne vrste brana, miniwasheva i zaštitne opreme. Osim toga, kroz ovaj projekt tim žurnih službi, sastavljen od vatrogasaca, lučke kapetanije i Lučke uprave Šibensko-kninske županije, pohađao je posebnu edukaciju u Italiji, a jučer i danas provedena je edukacija za širi dio tima koji će djelovati na terenu u slučaju nezgode. Sva oprema bit će ustupljena Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije i Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije na daljnje korištenje.

Projekt PEPSEA sufinancira se putem Standard poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020.

« od 2 »