U ponedjeljak, 21. ožujka 2022. godine s početkom u 11.00 sati održana je svečanost potpisivanja ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture te dodjelu ugovora i sporazuma vezanih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Jadranka Fržop ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije u nazočnosti Olega Butkovića, ministra mora prometa i infrastrukture i državnog tajnika za more i EU fondove Josipa Bilavera, potpisala je ugovor vrijedan 11,5 milijuna kuna, i to: 5 milijuna kuna za izvođenje radova na uređenju obalnog zida u uvali Mala Jaruga u Skradinu, milijun kuna za izvođenje radova zaštite i priveza plovila na poziciji produljenog zapadnog dijela luke Vrnaža te 5,5 milijuna kuna za izvođenje radova na izgradnji luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj.

Odlukom je dodijeljeno 57,7 milijuna kuna za 45 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.