Sjajni šibenski dani u kojima je bilo radno, aktivno i zabavno

Šibenik, 10. studenog 2023.

Šibenik je od 8. do 10. studenog bio domaćin prvog Susreta djelatnika županijskih lučkih uprava u organizaciji Zajednica županijskih lučkih uprava koji je već svojim prvim izdanjem potvrdio da je ideja okupljanja djelatnika bila pun pogodak. Radno, aktivno i zabavno – upravo tako je bilo sva tri dana šibenskog domaćinstva, a sudionici, sedamdesetak djelatnika i djelatnica jadranskih županijskih lučkih uprava imali su jedinstvenu priliku upoznati se, kvalitetno se pripremiti za novi zakon te provesti odlično vrijeme kroz razne aktivnosti.Idejni začetnik i organizator cijelog događanja je Mario Kružić, predsjednik Zajednice županijskih lučkih uprava koji je prvi susret djelatnika županijskih lučkih uprava organizirao u suradnji s Jadrankom Fržop, ravnateljicom Lučke uprave Šibensko – kninske županije, domaćinom Susreta.

Središnji dan Susreta započeo je sjajnim panelom na temu novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, na početku kojeg su pozdravne riječi okupljenima uputili Mario Kružić  ravnatelj Lučke uprave Crikvenica i predsjednik Zajednice županijskih lučkih uprava, izaslanica gradonačelnika Grada Šibenika Lidija Bralić te pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko – kninske županije Martina Rak. Nakon pozdravnih riječi započeo je panel u kojem su, uz odličnu voditeljsku ulogu Uršule Tolj, sudjelovali Marijana Iviček – načelnica Sektora za pomorsko gospodarstvo Uprave pomorstva Ministarstva mora, prometa i veza, Marina Rak, Jadranka Fržop i Mario Kružić. Panel je ponudio brojne odgovore na pitanja oko novog Zakona, a osim pitanja voditeljice panela, u raspravu su se uključili brojni djelatnici lučkih uprava na čija su pitanja potanko i kvalitetno odgovarali panelisti. Nakon panela svi su okupljeni aktivno slušali i pitanjima poduprli prezentaciju gospođe Iviček na temu novog Pravilnika o namjeni i uvjetima upravljanja dijelovima luka otvorenih za javni promet županijskog i javnog značaja te određivanju iznosa lučkih tarifa. Kako se moglo čuti, kao nikad prije su otvorena vrata svim djelatnicima i ravnateljima županijskih lučkih uprava da aktivno sudjeluju u izradi pravilnika te tako daju svoj doprinos što kvalitetnijem dokumentu koji će odrediti nova pravila upravo onako kako to struka želi.

Kako su sudionici Susreta kvalitetno i radno proveli prijepodne tako je poslijepodne donijelo pregršt zabavnih aktivnosti i sjajno druženje kroz animacijski program koji se sastojao od zabavnih igara u kojima su sudjelovale ekipe koje su činili članovi iz različitih lučkih prava te je to bila još jedna prigoda da se sudionici još bolje upoznaju i povežu. Susret je završio zajedničkom svečanom večerom uz glazbenu podlogu odličnih Branimira Bubice i klape Sebenico. Bilo je to doista odlično finale sjajnog šibenskog događanja, za kojeg se svi nadaju da će postati tradicionalno te je za vjerovati da će tako i biti.