Prema stanju građevinskih radova očekuje se da će trajektni pristan s manipulativnim platoom biti završen do početka mjeseca srpnja te će se time steći uvjeti za pristajanje brodova državnih brodskih linija. Pristanište se gradi u sklopu projekta “Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” kojega provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije.

Na novoj lokaciji, 700 metara izvan središta mjesta izgrađen je trajektni pristan dug 55 m i širok 6 m. Lučko svjetlo / svjetionik je postavljen, poleri / bitve za privez brodova su ugrađene. Preostaju još manji radovi uređenja i postavljenje zaštitnih gumenih brodobrana za sigurno pristajanje. Manipulativni plato površine 2.300 m2 također se završava. Pristanišne rampe su završene, a preostaje završetak zemljanih radova manipulativnog platoa te asfaltiranje.

Unatoč svim izazovima, a tijekom projekta ih je zaista bilo, radove na izgradnji pristana privodimo kraju. Prema danas viđenom u obilasku gradilišta očekujemo da će radovi završiti početkom srpnja. Tada ćemo zatražiti uporabnu dozvolu i po njenom izdavanju trajekt će moći početi pristajati na ovaj novi gat. Uvjerena sam da će nova lučka infrastruktura pridonijeti boljoj povezanosti Kaprija s kopnom, kao i smanjenju zagušenosti i gužve u području luke koju otvaramo mještanima i posjetiteljima.” – rekla je ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop, dipl.iur.

Projekt “Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda, a provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.072.345,21 HRK. Ukupno trajanje projekta je 42 mjeseca.

« od 2 »