Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je više od 10 milijuna eura vrijedne ugovore i sporazume za realizaciju projekta lučke infrastrukture kao jamstvo nastavka velikih ulaganja u lučku infrastrukturu diljem Jadrana.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije gđa. Jadranka Fržop s ministrom je potpisala ugovor i sporazume kojima će se dodijeliti sredstva Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja u 2023. godini, u vrijednosti od 1 milijun eura.

Sredstva su dodijeljena za „Uređenje obalnog zida u uvali Mala Jaruga, Skradin“, u iznosu od 400.000,00 eura. Realizacijom ovog infrastrukturnog projekta bit će izgrađena obala u dužini 130 metara i uređeno 36 vezova za siguran privez manjih plovila lokalnog stanovništva, sporazume o sufinanciranju „Uređenje dijela obale Rogoznica – obuhvat 3“ u iznosu od 400.000,00 eura čime se uređuje obalni, lučki dio. U okviru Obuhvata 3 izgradit će se otprilike 190 m novog obalnog zida, čime će se zaokružiti rekonstrukcija obale u Rogoznici, te urediti još komunalnih vezova unutar luke za unutrašnji promet te „Rekonstrukcija donje rive u Tribunju“ u iznosu od 200.000,00 eura gdje je planirano proširenje obale tri-četiri metra u more i novi obalni zid.