IZVOĐENJE RADOVA NA IZGRADNJI I REKONSTRUKCIJI PROSTORNE CJELINE 1 U LUCI PRVIĆ ŠEPURINE

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji prostorne cjeline 1 u luci Prvić Šepurine uspješno su privedeni kraju. Riječ je o prvoj fazi izgradnji i rekonstrukciji luke Prvić Šepurine, čija je ugovorena vrijednost radova iznosila 7.226.537,25 milijuna kuna.

Projektom je obuhvaćeno uređenje lučkog bazena koji pruža odgovarajuću zaštitu plovilima od djelovanja valova iz II., III. i IV. kvadranta. U ovoj fazi osigurano je mjesto za 10 plovila dužine do 9,5 metara. Također, unutar zaštićenog akvatorija izgrađen je novi gat za javni obalni pomorski promet.

Postavljene su odgovarajuće instalacije za opskrbu pitkom vodom kao i odgovarajuće hidrantske instalacije. Također je izvedena rasvjetna instalacija te elektrotehničke instalacije za opskrbu plovila električnom energijom.

Projektom je  obuhvaćeno uređenje obale s gatom s vanjske i unutarnje strane postojećeg lukobrana,  izvedeni su stupovi, pločasti elementi i kameni nasipi te su zasuti temelji stupova i školjera.

Nastavak izvođenja radova na prostornoj cjelini dva obuhvatiti će gradnja glavnog lukobranskog objekta i valobrana, odnosno kompletno zatvaranje luke i zaštita akvatorija.