U šibenskoj Gradskoj vijećnici 20. ožujka 2019. godine održana je početna konferencija projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“ čiji je nositelj Lučka uprava Šibensko – kninske županije.
Projekt “Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije” je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.
Detalje okupljenima prezentirao je ravnatelj Lučke uprave Željko Dulibić istaknuvši kako će novi gat biti dugačak 55 metara, površine 330 metara kvadratnih te će omogućiti pristajanje trajekata dubljeg gaza koji su manje podložni utjecaju vjetrova, pa će Kaprijani biti bolje prometno povezani s kopnom. Čestica na kojoj će se graditi trajektni pristan nalazi se na pomorskom dobru i u obuhvatu je Lučkog područja kojim upravlja Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a locirana je oko 700 m sjeverozapadno od centra mjesta Kaprije.
Projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“ provodi Lučka uprava Šibensko-kninske županije s ciljem poboljšanja prometne povezanosti otoka Kaprija s gradom Šibenikom i ostalim otocima šibenskog arhipelaga. Bolja povezanost omogućiti će veće mogućnosti zapošljavanja stanovnika otoka i jednostavniji pristup obrazovnim, medicinskim, kulturnim, sportskim i ostalim sadržajima na kopnu.
Ukupno trajanje projekta iznosi 42 mjeseca.